ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка, срок за цялата страна 2 дни - 4.69 лв
Пощенски марки
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Сезонът на костите - книга 1 от "Сънебродница"

Автор: Саманта Шанън
Обем: 504 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"

ISBN: 9789542815242
Категория: Книги за тийнейджъри

Корична цена: 18.00 лв.
Oтстъпка: 14%

Нашата цена: 15.48 лв.

 

„Никога не съм имала свръхестествено преживяване,” казва 21-годишната Саманта Шанън от бюрото си в малката розова стая в къщата на майка й в покрайнините на Лондон. ‘Изкушавала ме е идеята да си гледам на таро, само че не знам дали бих искала да видя какво ще ми покаже.’ Вместо това, вдъхновението за Сезонът на Костите, амбициозната първа книга в планирана серия от седем, издавана от Bloomsbury, е дошло от стаж при литературния агент Дейвид Годуин през лятото след първата й година в Оксфорд. Шанън е прославяна като ‘новата Джей Кей Роулинг,’ сравнение, което едновременно я вълнува и притеснява. „Родена съм 1991, а Хари Потър излезе 97, в смисъл, така де, бях наистина обсебена от книгите. Прочитах ги за една нощ.” Но бърза да добави, че Сезонът на Костите е доста по-мрачна, линията между добро и зло не е толкова ясно очертана. Пейдж може да е на същата крехка възраст като авторката си в годината, в която книгата е била написана, обаче живее в изключително суров, тежък свят. „Мисля, че сравнението се получи само защото е серия от седем книги и е на Bloomsbury,” Шанън обяснява. „Обаче Сезонът на Костите има насилие. Има секс. Малкият ми брат непрекъснато пита дали може да я прочете, той е на 9, и аз просто му казвам, “никакъв шанс това да се случи.”’

Сезонът на Костите, като други книги от същия жанр, се развива с бесен, изпълнен с екшън ритъм („Гърлото ми се сви, а по пръстите ми пролазиха иглички. Ако продължавах да стоя безучастно, щяха да арестуват и двама ни. Видях себе си затворена в Кулата, при уредите за мъчения, а после на бесилото… Не, нямаше да умирам днес.”) По време на една сцена, героите се бият с такава артилерия от свръхестествени и истински оръжия, че е трудно да си представиш как една филмова адаптация ще успее да навакса.

Въпреки всичко, правата са продадени в 21 страни, а в същото време три големи филмови студия се състезават за правата. Шанън е отказала оферти от Холивуд, за да приеме предложението на Анди Саркис и Джонатан Кавъндиш от студио Imaginarium, отчасти защото ‘студиото им е на примерно половин час от къщи, така че е много удобно,’ а също и защото са й предложили правото да ги съветва и да поставя вето на техни решения. Оттогава, Шанън се опитва да си представи идеалния кастинг, трудна задача при положение, че героите в съзнанието й не съответстват съвсем на никой истински актьор (с забележителното изключение на Джаксън Хол, предводителя на ясновидската групировка на Пейдж, който ‘определено би бил игран от Бенедикт Къмбърбач’).

Действието на Сезонът на костите се развива в антиутопичен свят, където ясновидството е обявено извън закона, а всички „дегенерати“ са принудени да се укриват. Тоталитарното правителство на Сцион контролира всичко. Деветнайсетгодишната Пейдж Махони е част от подземния свят на сционски Лондон – базирана в квартала Севън Дайълс, наета от безмилостен подземен гении на име Джаксън Хол. Работата й е да събира информация, да прониква в съзнанията на хората. Защото Пейдж е сънебродница, ясновидка, и в света на Сцион извършва престъпление със самото си съществувание.

В деня, в който животът ѝ се променя завинаги, вали като из ведро. Нападната, упоена и отвлечена, Пейдж е пренесена в Оксфорд – град, пазен в тайна вече двеста година, управляван от могъща неземна раса. Тя е поверена на Лорда – рефаимско създание с тъмна с цвят на мед кожа и дълбоки златисти очи. Той е неин господар. Неин наставник. Неин природен враг. Но ако Пейдж иска да си върне свободата, тя трябва да играе по правилата на този затвор, където е изпратена, за да умре.

„Разбира се, всяко ясновидство беше забранено, но да го използваш за печалба си бе направо грях.

Аз извършвах държавна измяна с всяка глътка въздух.”


Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-новото в
Книги за тийнейджъри
Гамбит на крадците - Кейвиън Люис
Какво би направила Уензди? - Сара Томпсън
Скипи умря - Пол Мъри
Имало някога едно разбито сърце. Серия Имало някога едно разбито сърце 1 - Стефани Гарбър
Каравал. Серия Каравал 1 - Стефани Гарбър
Легендата. Серия Каравал 2 - Стефани Гарбър
Финал. Серия Каравал 3 - Стефани Гарбър
Обедини ме - Тахере Мафи
Свързахте се със Сам - Дъстин Тао
Домът на Холоу - Кристъл Съдърланд
Смъртоносна академия: Последното дипломиране - Наоми Новик
Бившият ми и други проклятия - Ерин Стерлинг
Покварени - Пенелъпи Дъглас
Преследването - книга 1 - Ел Кенеди
В търсене на слава (Училището за Добро и Зло) - Соман Чайнани
Без Хоуп - Колийн Хувър
Демонът в гората - Лий Бардуго
Рамбо - Надя Суманен
Royalteen: Наследникът - Ранди Фюлехауг, Анне Гюн Халворшен
Индор и Повелителят на Божествения Мрак - Богомил Николаев Добрев
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: С надуваема лодка около света  |  пощенски марки  |  СБСС  |  Ламбиеви колиби  |